preloder
skip to Main Content

Rezervasyon, bilet satışı, check-in işlemleri gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevapları “sıkça sorulanlar” aşağıda listelenmiştir. Sorunuzun cevabını bulamadığınız taktirde çağrı merkezimizi “0232 463 70 00″ arayarak öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri sorabilirsiniz.

Check in işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir?

Online check in nedir?

İlgili hava yolundan biletini satın alan yolcularımızın havaalanına gelmeden önce internet üzerinden check in işlemlerini yapabilmelerini sağlayan bir hizmettir. Check in işlemlerinin açılma süreleri hava yolunun hizmetine göre değişebilir. Birçok havayolu firması online check in işlemlerini uçuşlarından 23–24 saat öncesinden başlayarak, 90 dakika kalıncaya kadar internet üzerinden işlem yapma olanağı vermektedir. Check in işleminizin uçuştan 24 saat önce açılmasının sebebi son ana kadar uçak tipinin değişme ihtimalinden kaynaklanmaktadır.

Online Check in hizmeti web sitemizin hizmeti olmayıp, hava yollarının “check in” linkine yönlendirilmesi ile yapılmaktadır.

Online check in nasıl yapılır?

Web sitemizden dış hat bilet satın alma işleminizi tamamladıktan sonra tarafınıza e-mail ile bilgilendirme yapılmaktadır. Burada belirtilen bilet bilginizi ve rezervasyon numaranızı kullanarak uçuşunuza 24 saat kala, online check in linkinden isim ve soyadınızı girerek ilgili hava yoluna giriş yapabilirsiniz. Mil programı kart üyeliği numaranızı onaylamadan geçiş yapabilirsiniz. Sonraki aşamada uçağın oturma planı gösterilecek olup koltuk seçme işleminiz talep edilecektir.

Online check in işleminizi gerçekleştirdikten sonra havalimanında yapmanız gerekenler nelerdir?

Biniş kartını e-bilet sitesi üzerinden alan yolcularımız bagajları olmadığı takdirde, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra; bagajı olan yolcularımız ise check in girişi kapanmadan evvel bagaj teslim veya online check in kontuarlarından bagajlarını teslim ettikten sonra, biniş kapısına gidebilirler.

Havalanında ne kadar süre önce olmalıyım?

Yurt içi uçuşlarınızda 1 saat önce, yurt dışı hat uçuşlarınızda ise 2 saat önce havalimanında bulunmanız gerekmektedir. Bilet ve bagaj işlemlerinizi yurt içi uçuşlarınızda, kalkış saatinden 45 dakika önce, yurt dışı uçuşlarınızda ise kalkış saatinden 60 dakika önce yaptırmış olmanız gerekmektedir. İşlem yaptırmamanız halinde, o uçuşla ilgili tüm haklarınızı kaybedersiniz.

Vize hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Seyahat edeceğiniz ülke için geçerli vizenizin olup olmadığını kontrol etmeniz ve vizeniz olsa bile pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Havale ile ödeme

Ön rezervasyon işleminizi tamamladıktan sonra havale ile ödeme işleminizi ilgili banka adresimize gerçekleştirip çağrı merkezimize (232 463 70 00) bilgi vererek biletinizi satın alabilirsiniz.

  • Bilet fiyatları Türk Lirası (TL) olarak tahsil edilmektedir.
  • Türk Lirası dışında bir döviz ile ödeme yapılmak istendiğinde, ödenmesi gereken miktarı çağrı merkezimize (0232 463 70 70) sorunuz.
  • Ön rezervasyon ve bilet satın alma işlem günü birbirinden farklı günlerde ise önce çağrı merkezimizden biletinizin karşılığı olan TL rakamını öğrenerek havale işlemi yapmanız ve bilgi vermeniz gerekmektedir.
  • Havale işlemlerinizi bankaların mesai saatlerinden sonra yaptıysanız gerçekleştireceğiniz işlemler bir sonraki iş gününe kalacaktır. Bankaların tahsil edebileceği havale masrafları, müşterilerimiz tarafından karşılanmaktadır.

Kredi kartı ile ödeme

  • Kredi kartı ile satın alınan biletlerde güvenliğiniz için kimlik doğrulama (3-D secure) sistemi uygulamaktadır.
  • Kredi kartı ile satın alınan biletlerin iptal/iade işlemleri için kullandığınız kredi kartı, kimlik belgesi (pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) ve biletiniz ile birlikte satış ofisimize başvurunuz.

Uçak kabininde taşınabilen eşyalar nelerdir?

Baş üstü dolaplarında bulunan kabin bagajı ücretsiz olup yolcunun kendi denetim ve sorumluluğu altındadır. Kabin bagajları baş üstü dolapları veya yolcu koltunun altına sığabilecek ebatlarda olmalıdır.

Kabin bagajlarına kabin bagajı etiketi takılması gerekmektedir. Check in işlemleri sırasında veya uçağa alım aşamasında kabin bagaj kontrolü yapılmaktadır. Aşağıda belirtilen eşyaların taşıması ücretsiz olarak gerçekleştirilir ve kabin bagajı olarak kabul edilebilir:
1 adet palto, pardösü
1 adet battaniye
1 adet dizüstü bilgisayar
1 adet bayan/bay el çantası
1 adet küçük kamera veya fotoğraf makinesi
1 adet puset (bebek için)

Kabinde bebeğin gıda ihtiyacı için bulunması gerekenler (biberon vb.)

Diğer kabinleri kullanmak için koltuk alabilir miyim?

Kabin bagajına sığmayacağını düşündüğünüz ve başka kabinlerde de taşınmasını istediğiniz bagajınız için ayrı bir koltuk satın almalısınız. Detaylı bilgi için rezervasyon esnasında bilgi talep ediniz.
Bir hava yolu firması herhangi bir kabin bagajını;
Mal veya kişilere karşı tehlikeli olma ihtimali karşısında, uçuş esnasında hasara uğrama ihtimali var ise, paketlemenin uygun görülmemesi halinde, seyahatin başlangıç ve bitiş noktaları ile hava sahası kullanılan ülkelerin yasalarına göre taşınması suç teşkil ediyor ise, ağırlık, ebat veya yapısı itibariyle hava taşımacılığına uygun değil ise, koltuk altına veya baş üstü dolaplarına yerleştirilemiyor ve/veya koltuğa emniyetli bir şekilde bağlanamıyor ise, kabul etmeme hakkına sahiptir. Kabinde ve/veya güvenlik tahditli alanda tehdit oluşturabileceği düşünülen nesneler yasaklı madde olarak görüldüğü için kabin bagajında veya güvenlik tahditli alanlarda bulundurulmasına izin verilmez.

Kabinde sıvı taşınabilir mi?

Kabinde taşınabilen sıvılar nelerdir?

Kabin bagajında taşınabilen sıvılarda havacılık kuralları gereği bir takım kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Kısıtlamalar;

  • Kabin bagajlarında taşınabilecek sıvılar en fazla 100ml olmalıdır.
  • Sıvılar maksimum 1 (bir) litrelik 20cm x 20cm olan şeffaf kilitli poşetlerin içerisinde ayrı bir şekilde taşınabilir.
  • Her yolcunun sadece 1 (bir) adet poşet taşıma hakkı vardır.
  • Son güvenlik kontrol cihazından geçerken sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak  diğer bagajlarınızdan ayrı koymanız gerekmektedir.

Bazı istisnalar:

  • İlaçlar (Yolcunun kimliğini belirten bir reçeteye yazılı veya yolcunun bu ilaçları kullanması gerektiğini belirten bir sağlık raporunun/belgesinin ibrazı ile ve orijinal ambalajında olması kaidesiyle),
  • Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması gerekmektedir ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek kadar) kabin bagajında taşınma hakkı vardır.
  • Kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilaç, mama ve/veya sıvıyı tatmanızı isteme hakkına sahiptir.

Kısıtlamaya dahil olan sıvılar hangileridir?

  • Her türlü sıvı (ilaç, su, içecekler dahil)
  • Katı halde olmayan her türlü bakım ve kozmetik malzemesi (kremler, yağlar, losyonlar, kolonya ve parfümler, maskara vb.)
  • Macun kıvamındaki her türlü madde (deodorant, roll on, traş köpüğü, saç köpüğü, diş macunu, vb.)
  • Yarı katı olan yiyecek ve jel benzeri ürünler (bal, kaymak, marmelat, ketçap, mayonez, jöle vb.)
  • Saç spreyi, lens ve lens suyu, saç ve vücut şampuanları ve bunlara benzeyen diğer tüm maddeler kısıtlamaya dahil olan sıvılar sınıfındadır.

Ayrıcalık tanınan yolcular kimlerdir?

Uçak, yükseklik vb. fobisi olan, engelli, yaşlı, lisan problemi olan ve yaş ortalaması küçük olan yolculara check in işlemleri, uçağa alınma ve varış esnasında havayolu şartlarına göre öncelik tanınmaktadır.

Hamile yolculara uygulanan prosedürler;

  • Hamileliğinde yedi ay’ını (yirmisekiz hafta) doldurmamış olan yolculardan rapor istenmez.
  • 28 haftadan 36’ıncı haftaya kadar hamile olan yolcuların kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur.” ibaresinin yer aldığı rapor ile seyahatine izin verilmektedir. 36’ıncı haftadan sonra doktor raporu olsa bile yolcunun seyahat etmesine izin verilemez.
  • İkiz, üçüz veya daha fazla bebeğe hamile olan yolcuların 28’inci haftadan – 32’inci haftaya kadar doktorlarından aldıkları “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı rapor ile seyahatine izin verilir. Ancak 32’inci haftadan sonra doktor raporu dahi olsa yolcunun seyahatine izin verilmez.
  • Doktorun verdiği rapor tarihi 7 günden az olamaz.
  • Doktorun düzenlediği raporun üzerinde adı, soyadı, diploma numarası ve imzası bulunmak zorundadır.

Görme engelli yolcular için uygulanan prosedürler;

Görme engelli olan yolcular, tek başına yada yardımcı köpekleri ile birlikte seyahat edebilir. Bu tür talep ve istekleriniz hava yolu kurallarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bilgi almak için 0232 463 70 00 numaralı çağrı merkezimizden yardım alabilirsiniz.

Duyma engelli yolcular için uygulanan prosedürler;

Duyma engelli olan yolcularımız yanlarında refakatçıları olmadan tek başına seyahat edebilirler.

Görme ve duyma engelli yolcular için uygulanan prosedürler;

Görme ve aynı zamanda duyma engelli olan yolcuların mutlaka refakatçi ile birlikte sehayat etmeleri gerekmektedir.

Bebek ve çocuk yolcular için uygulanan kurallar nelerdir?

Bir yolcunu bebek yolcu olarak adlandırılabilmesi için ikinci yaşına (0-24 ay arasında)  girmemiş olması gerekmektedir.

Bir ebeveyn sadece bir çocuğa refakat edebilir. İkinci bebek için ayrı bir refakatçi olması gerekmektedir. Refakatçı olmaması halinde ikinci bebek için çocuk bileti satın alınması ve ikinci bebeğe kabin memurunun refakat etmesi talep edilmelidir.

Çocuk bileti satın alındığı taktirde mutlaka bebek puseti getirilmesi gerekmektedir.

Bebek yolculara refakat edecek olan kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.

Bebek yolcuların, özel bir durum oluşmadığı takdirde doğumlarından itibaren ilk 48 saat içinde seyahat etmelerine izin verilmemektedir.

2 ve 7 gün arasında olan bebekler için ebeveynleri “Uçak ile seyahat etmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.” ibaresinin yazılı olduğu doktor raporu bulundurmaları gerekmektedir.

8 günlük ile iki yaşını bitirmemiş olan bebek yolcular sadece ebeveynlerinin refakati ile seyahat edebilir.

Yedi yaşından gün almamış yolcular refakatsiz kabul edilmemektedir.

2-6 yaş arası çocuk yolcular için kabin memurunun refakat etmesi talep edilebilir. Kabin memuru refakatli çocuk yolcuların rezervasyonunun uçuştan 48 saat öncesine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Kabin memuru refakatli olan çocuğun konuştuğu lisan mutlaka belirtilmelidir.

Kabin memurunun refakat edeceği yolcuya ilişkin tüm masraflar yolcunun ebeveynine aittir.

Refakatli çocuk taşıma esnasında çocuk yolcu için yetki belgesi ebeveyn ile refakatçı  arasında imzalanır. Çocuk yolcunun ebeveyn veya yetkilisi uçak kalkana kadar hava limanında beklemek zorundadır.
Uçuştan önce;
Refakatçisi olmayan çocuk yolcunun refakatsiz seyahat edebilmesi için seyahatine ilişkin tüm uçuşlarına ait rezervasyonlarının öneceden onaylanmış olması gerekmektedir.

Çocuk yolcunun, ebeveyni veya yetkilisi uçak kalkışından en az iki saat önce chek in işlemlerini yapmak zorundadır.

Refakatçisi olmayan çocuk yolcular İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan check in bankosundan işlemlerini yaptırabilirler. Çocuk bankosu bulunmayan  havalimanlarında ise çocuk yolculara öncelik tanınmaktadır.

Refakatçisi olmayan çocuklara tüm kontrol güvenlik kontrolleri esnasında ve uçağa binene kadar güvenlik görevlisi eşlik etmek zorundadır.

Uçuş sırasında;
Refakatçisi olmayan çocuk yolcuların koltuk numaraları kabin görevlilerine yakın olan yerlerden seçilir.

Bu sayede uçuş sırasında kabin görevlilerinin gözetimi altında seyahat etmiş olurlar.

Varış sırasında; Refakatçisi olan çocuk yolcular sadece ebeveyni veya ebeveyni tarafından yetkili olan kişiler tarafından teslim alınıp teslim edilebilir.

Refakatçisi olamayan çocuk yolcular, varış istasyonuna geldiklerinde kabin amiri tarafından seferi karşılayan görevliye, “Yetki Belgesi Formu” imzalattırılarak teslim etmek zorundadırlar.

Çocuğu teslim alma esnasında görevli personel varış istasyonundaki pasaport, gümrük ve bagaj teslimi ile ilgili tüm işlemleri tamamlamakla yükümlüdür.

Refakatçisi olmayan çocuk yolcuyu karşılayacak olan kişinin tespitinin yapılması ve yetki belgesinde ad, soyad, kimlik bilgileri bulunmak zorundadır. Çocuk yolcuyu karşılayacağı belilenen kişi ile eşlemesi yapılması gerekmektedir.

Refakatsiz çocuk yolcu sınıfına girmesi için yolcunun 7-11 yaş arasında olması gerekmektedir.

Bazı özel talepler nelerdir?

Tekerlekli Sandalye Talebi olan yolcular için prosedürler;

İlk uçuşlarında, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere uçuşa 24 saat kala, tıbbi bir rahatsızlığı olamayan ancak tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan yolcuların durumuna göre hava yolu tarafından, 3 farklı tipte tekerlekli sandalye hizmeti verilebilir.

Apron nedir?
Merdiven kullanabilen ancak uzun yol yürüyemeyen yolcular için uçağa kadar kullanabilecekleri tekerlekli sandalyedir. Bu durumda yolcu tekerlekli sandalyeyi uçaktan yolcu salonuna veya yolcu salonundan uçağa gidene kadar kullanabilir.

Basamaklar nedir?
Merdivenleri kullanamayan ancak yürüyebilen yolcular için, uçak kapısına gidinceye kadar kullanabilecekleri tekerlekli sandalyedir. Bu tür yolcular merdiven çıkıp inme sorunu olan yolcular oldukları için kabindeki koltuğuna tekelekli sandalye olmadan yürüyebilir.

Kabin nedir?
Yürüyemeyen yolcuların, kabinden koltuğa kadar gitmek için kullandıkları tekerlekli sandalyedir. Yolcu tamamiyle hareketsiz olduğu için tekerlekli sandalye temin edilmektedir. Yolcunun uçağın basamaklarına inip çıkmak için de yardıma ihtiyacı vardır. Bu durumda yolcunun uçak kapısından kabin koltuğuna, kabin koltuğundan uçak kapısına taşınması gerekmektedir.

Evcil hayvanlar ile ilgili prosedürler;

  • Kedi ve köpekler evcil hayvan grubuna girmektedir. Evcil hayvanın sağlıklı ve temiz olması gerekmektedir.
  • Evcil hayvanın durumu şüpheli görülmesi halinde, (huysuz, hastalılı, saldırgan, vb.) istasyon yetkilileri tarafından uçağa kabul edilmeyebilir. Ağırlığı 6 kilogramı geçen ve kutu ölçüsü 45 x 35 x 23 cm’den fazla olan hayvanların uçağın kargo bölümünde taşınması gerekmektedir.
  • Evcil hayvan kutusu serbest bagaj taşıma hakkı göze alınmadan tartılır ve fazla bagaj olarak tahsil edilebilir. Bu durumda Amerika ve Kanada uçuşları için belirlenen ücretler tahsil edilmektedir.
  • Yolcunun kabinde evcil hayvan taşımak istemesi halinde, ülkelerin evcil hayvan giriş, çıkış ve transit geçişi ile ilgili kanunları geçerlidir. Bu durumda uçuşu yapan hava yoluna danışılması gerekmektedir.

Yasaklı olan maddeler nelerdir?

Uçuş sırasında yolcunun yanında veya bagajında bulundurması yasak olan maddeler;

  • Her çeşit ateşli ve yivli silahlar
  • Her çeşit yivsiz av tüfekleri ve pompalı tüfekler
  • Ateşli silahların taklitleri ve imitasyonları
  • Havalı olan silahlar
  • Oyuncak silahlar
  • Gizlenmiş ve kamufle edilmiş olan silahlar (Çakmak, kalem silah, vb.)
  • Başlatma silahları
  • Silah parçaları (Teleskopik nişangahlar ve nişangahlar hariç)
  • Bilye atan plastik ve metal silahlar
  • İşaret tabancaları
  • Sapan ve mancınıkar
  • Elektrikli şok aletleri
  • Silah şeklide olan çakmaklar
  • Endüstriyel cıvata, çivi ve zıpkın tabancaları
  • Yay ve oklar
  • Hayvan bayıltma araçları
  • Boya atan silahlar
  • Mantar tabancası ve kapsülleri

Sivri ve keskin uçlu silah/eşyalar

  • Balta ve çeşitleri
  • Oklar ve dartlar
  • Mızrak ve zıpkınlar
  • Kanca
  • Buz baltası
  • Satır
  • Fırlatılan yıldızlar
  • Kama
  • Hançer
  • Sustalı bıçaklar ve kelebek bıçakları
  • Kılıç, pala ve kasatura
  • Oklu ve sivri uçlu bıçaklar
  • Kesici ve delici dalgıç malzemeleri
  • Ağzı sivri 6 cm’den büyük olan makaslar
  • Buz kıracakları
  • Tıraş bıçağı ve usturalar
  • Metal kesiciler
  • Dikiş iğnesi
  • Çakı,
  • 6 cm’den büyük olan tırnak makasları
  • Tirbuşonlar
  • Dağcılık malzemeleri (Krampon, keser, çekiç, buz baltası vs.)
  • Kayak, yürüme ve tırmanma bastonları ile malzemeleri
  • 6 cm’den büyük olan törpüler
  • Şişler
  • Sivri uçlu şemsiyeler
  • Maket bıçağı
  • Dövüş ve saldırı sanatında kullanılan her türlü malzeme (Uzun sopa, kılıç, teleskopik cop, muşta, süngü, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli, zincir, şişli baston vs.)
  • Buz pateni
  • Kalem bıçak
  • Av amaçlı kullanılan bıçaklar
  • Her çeşit marangoz aletleri (Çekiç, tornavida, matkap, testere, şerit metre vb.)
  • Medikal kesici aletler (neşter, bisturi vb.)
  • Hipodermik iğneler (Tıbbi amaçlı olduğuna dair kanıt gösterilen aletler hariç)
  • Matkap ve matkap uçları
  • Elektrikli testere
  • Ucu 6 cm’den büyük her türlü bıçak (Döner bıçakları ve seramik bıçaklar dâhil)

Patlayıcılar maddeler;

  • Patlayıcı ve patlayıcı sistemleri (taklitleri dâhil)
  • Fünye ve fitiller
  • Dinamit ve gerçeğe uygun taklitler
  • Havai fişekler, maytaplar
  • El bombası ve gerçeğe uygun olan taklitleri
  • Plastik patlayıcılar
  • Mayın barut ve diğer askeri patlayıcılar
  • Cephane ve mühimmatlar

 

Parlayıcı maddeler;

  • Parlayıcı sıvı çeşitleri (Petrol, benzin, mazot, alkol, etanol, gaz yağı vb.)
  • Sprey boyalar
  • Tiner ve terebentinler
  • Gaz ve gaz tüpleri (Fazla oksijen, propan gazı, bütan gazı, asetolon)
  • Çakmak sıvı ve gazları
  • Meşale alevli olan çakmaklar (ABD uçuşları için)
  • Taklit yanıcı maddeleri
  • Güvenli olmayan her türlü kibrit (Her yüzeyde yanabilen kibritler )
  • Alkol oranı % 70’i geçen içecekler ve sıvılar (Kolonya, losyon vb.)
  • Duman çıkartan maddeler (Sis bombası vb.)

Keskin ve sivri uçlu olmayan maddeler;

  • Kalın sopa (Golf, kriket, beysbol, hokey, lakros sopaları)
  • Kürek (Kano vb.)
  • Kelepçe
  • Her türlü ıstaka (Bilardo)
  • Kaykay
  • Balıkçılık malzemeleri ve olta takımları
  • Her türden cop ve sopalar (Ancak yolcu profiline göre bu malzemeler tarandıktan sonra geçişine izin verilir.)
  • Kayak
  • Urgan, halat, çelik halatlar
  • Her türlü sörf tahtası

Kimyasal, biyolojik, nükleer (NBC) ve tüm zehirli maddeler;

  • Asit ve sıvı bataryalar
  • Zehirler ve zirai mücadele ilaçları (Haşere ilaçları, fare zehirleri vb.)
  • Yangın söndürücüler
  • Kuru buz (2 kg’dan fazla )
  • Radyoaktif maddeler (Sağlık hizmetlerinde kullanılanlar hariç)
  • Kendinden parlayan maddeler
  • Köpek kovucu spreyler
  • Bulaşıcı ve biyolojik tehlike içeren maddeler (Mikroplu kan, bakteri ve virüsler)
  • Kimyasal ve biyolojik maddeler (Sarin, hardal gazı, şarbon, çiçek, siyanür, tularemi, ebola, botulism, marburg gibi yüksek ateşe neden olan yanıcı maddeler)
  • Sakat bırakma ihtimali olan ve hareket kısıtlayan spreyler (Biber gazı, göz yaşartıcı gazlar, anahtarlık şeklinde olan cn ve cs gazları.
  • Yüksek oranda çözücü, aşındırıcı ve sökücü maddeler (Klor, çamaşır suyu, tuzruhu vb. tahriş edici maddeler)
  • Gaz tüpü
  • Oksijen tüpü (Kimyasal oksijen üreticiler, dalgıç tüpleri, sıvı oksijen tüpleri)
  • Isı üreten gereçler
  • Tanesi 100 ml veya eşdeğer kapasiteden daha fazla olmayan kaplarda ve bir litrelik şeffaf, açılıp kapanabilen plastik torbaya konulmamış olan her türlü sıvılar. (jel, dişmacunu, losyon, katı ve sıvı karışımları, parfüm, tıraş köpüğü, aerosol, saç jölesi, içecekler, çorbalar, s vb.)

Uçakğın bagajında taşınması yasak olan maddeler;

  • Fitiller ve fünyeler,
  • Her çeşit patlayıcılar
  • Havai fişekler
  • İşaretleme fişekleri
  • Mayın ve askeri patlayıcılar
  • El bombası
  • Maytap
  • Yüksek riskli yanıcı ve parlayıcılar
  • Duman çıkartanlar
  • Nbc’ler (tıbbi amaçlı olanlar hariç)

Not: Belirtilen tüm bilgiler farklı hava yolu firmalarının kurallarına göre çeşitlilik ve istisnalar gösterebilir.

Back To Top